Forum

Onderhoud boiler
 
Meldingen
Alles wissen

Onderhoud boiler

4 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
350 Bekeken
Gert-Henk Bakker
(@bakker)
Active Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Het water uit onze boiler wordt niet echt heet. Kan het zijn dat de boel verkalkt is? Wat voor onderhoud heeft een boiler in een Hanse nodig? 
groet Gert-Henk Bakker 

Hanse 355 - Kiss ‘n hug

Gert-Henk Bakker
Hanse 355 - Kiss 'n Hug
Sail now, Work later


   
Citeren
(@hvanleeu)
Active Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 8
 

Hallo Gert-Henk, 

Er zijn twee mogelijkheden voor het opwarmen van het boilerwater: via de motor of met walstroom. Voor dat laatste is er een elektrische gloeispiraal en die kan verkalken. Dat is bij mij gebeurd, ook geen ww meer. Via de motor lijkt niet waarschijnlijk met koelvloeistof.

Ik heb vorig najaar de boiler van mijn Hanse 350 uit 2009 vervangen. Hier de handleiding van de nieuwe: https://www.indelwebastomarine.com/fileadmin/webasto__media/indelwebastomarine.com/INT/Documents/basic_-_slim_-_square_manual.pdf

Er staat niets in over ontkalken enzo. Ik laat 'm in de winter wel leeg lopen en verbind in- en uitgang om een beetje drinkwater antivries in het systeem te kunnen doen. 

Succes! Hans van Leeuwen 


   
BeantwoordenCiteren
(@bwtolstra)
New Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 2
 

Beste gert henk,

controleer eerst even of de temperatuur beveiliging van je boiler niet aangesproken is. Deze is om je verwarming element te beveiligen als er geen water in de boiler zit en de verwarming staat toch aanstaat.

Trek de stekker van de boiler uit het stopkontakt. Schroef het kunststof kapje van de elektrische aansluiting van de boiler. onder het kapje zit een klein hendeltje. druk deze in, als hij klik zegt is hij aangesproken geweest. zluit het kapje en steek de stekker in het stopkontakt. als je walstroom hebt zou hij het weer kunnen doen. 

Doet hij het niet dan verwarming element doormeten en zonodig vervangen (dekker verkoop ze )


   
BeantwoordenCiteren
(@hvanleeu)
Active Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 8
 

Goed idee Ben om een nieuw verwarmingselelement te kopen. Anderzijds: vroeger hadden de boilers een stalen mantel en banden en nu is het rvs


   
BeantwoordenCiteren
Deel: