Achtergrond Hanse

Zomer 1993. Het eerste Hanse zeiljacht ooit wordt voor de eerste keer aan het publiek getoond. Het is de Hanse 291, ontwikkeld uit de Zweedse Aphrodite 291, naar ontwerp van Carl Bayer. Het succes van de 291 wordt doorgetrokken met de al even succesvolle lancering van de 292 en de 301 als doorontwikkelingen van de oorspronkelijke 291.

In 1996 volgt de Hanse 331 waarvoor de mal van de Finngulf 33 wordt benut. Een jaar later komt de Hanse 401, dit maal met de Bianca 420 als uitgangspunt. In 1998 gooit Hanse resoluut het roer om en verrast de markt met de Hanse 311, het eerste eigen Hanse ontwerp van het duo Friedrich Judel en Rolf Vrolijk. Sedertdien is een groot aantal Hanse’s van de tekentafel in productie gegaan, in grootte variërend van 30 voet tot meer dan 60 voet. Hanse zeiljachten staan bekend om hun hanteerbaarheid (keerfok) gecombineerd met uitstekende zeileigenschappen. Op basis van deze kenmerken is de Hansewerf inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste en meeste succesvolle producenten van zeiljachten in Europa.

[ngg src=”galleries” ids=”4″ display=”basic_slideshow”]

De huidige modellen reeks is uitgebreid te bewonderen op de website van de werf HanseYachts GmbH & Co. KG: www.hanseyachtsag.com op de site van de Nederlandse importeur, de firma Westyachting in Workum: www.westyachting.com.