Afdekplaat boven de gaspitten

Afgelopen vakantie ben ik twee messen kwijtgeraakt. Raar als iets zomaar verdwijnt. Ik kijk de afvalzak na, maar kan de messen niet meer vinden. Enkele dagen later krijg ik een idee, misschien liggen ze onder de oven. Ik haal de afdekplaat weg maar helaas ook daar geen messen te vinden. Mij valt wel op dat de afdekplaat geen randje heeft aan de achterzijde dus de gedachte dat een mes bij het schuin gaan achter de oven valt is zo gek nog niet. Ik ga op onderzoek uit en ontdek dat de messen achter de oven, achter de afwerkplaat van de betimmering zijn gevallen. Met mijn fototoestel kon ik door een van de gaten een foto maken van die ruimte en daar zag ik een stukje van een mes op staan.

Ik ben er nog niet achter hoe ik het mes dat ik zie liggen weer te pakken kan krijgen, rvs is immers niet magnetisch dus daar moet ik iets op bedenken.

Om te voorkomen dat ik nog meer messen kwijt raak heb ik een aluminium stripje op de afdekplaat gemonteerd. Met wat kleine aanpassing in de vorm heeft het stripje verder geen invloed op de werking van de afdekplaat.

Gelukkig blijkt deze oplossing goed te werken.