Forum

Boegschroef Hanse j...
 
Meldingen
Alles wissen

Boegschroef Hanse jachten

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
146 Bekeken
Frans en Afke Sleebos
(@fwsl)
New Member
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Vetus boegschroef BOW PRO volledig proportionele borstelloze thruster 65 kgf in 2019 in laten bouwen maar ook het nodige zelf gedaan.

Boot Hanse 370.

Tunnel is geplaatst strak voor de watertank. Boegschroef voorzien van Joystick met hold functie. Laatste houdt in dat je de boegschroef proportioneel in kan stellen (toerental is rustig op te voeren) en deze stand vast kunt houden met druk op knop. In een sluis kun je dan bijvoorbeeld na het vastmaken van achterlijn naar voren lopen. Boegschroef blijft zijn werk doen. 

Info Vetus: BOW PRO boegschroeven zijn voorzien van bewezen inductietechnologie. Hierdoor is het gebruik van koolborstels overbodig geworden, met als resultaat dat de boegschroef zeer stil is en een ongelimiteerde* run-time heeft. De (AC) inductiemotor wordt aangestuurd door de VETUS MCV motorcontroller. Deze in-huis-ontwikkelde motorcontroller kan overweg met zowel 12 V als 24 V, waardoor deze boegschroeven voor bijna iedere boot geschikt zijn.

* De capaciteit van de accu’s is de enige beperking op de run-time van de boegschroef

Ervaring tot nu toe: Zondermeer zeer positief. Redelijk geruisloze boegschroef. Bij rustig opvoeren van toerental geen cavitatie geluiden.

Eventueel foto materiaal beschikbaar van de inbouw. 


   
Citeren
Erik van Diffelen
(@diffelen)
Lid Admin
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 3
 

Dank voor derze nuttige informatie.


   
BeantwoordenCiteren
Deel: