Forum

Service accu perike...
 
Meldingen
Alles wissen

Service accu perikelen

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
52 Bekeken
(@ad-braam)
Active Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Vorig jaar kreeg ik problemen met de service accu's van onze Hanse 385 uit het jaar 2016. Aangegeven werd dat de AGM service accu's op waren en vervangen moesten worden (snel na 6 jaar). Service accu's zijn vervangen in september vorig jaar. Boot heeft van de winter binnen gelegen waarbij deze 1 keer per maand aan de stroom is gelegd. Echter in het voorjaar kreeg ik te horen dat service accu's niet goed meer waren!!?? Leverancier die de accu's geleverd heeft zegt dat de accu's van de winter te diep zijn ontladen. Botenstalling zegt dat boot 1 keer per maand is opgeladen en doorgemeten (schema hiervan is mij toegestuurd). Kortom ik kan niet bewijzen wie gelijk heeft. Besloten om het dit jaar nog met de accu's door te varen. Wel lekstroom laten meten. Bleek dat er bij alles uitgeschakeld er 0.25 ampere lekstroom loopt (0.1 ampere van de marifoon handheld (loopt buiten de hoofdschakelaar om, dus altijd de handheld in de winter uit de oplader verwijderen) en 0.15 van de Mastervolt Magic 12/20-20 Automatische acculader die geplaatst tussen de service accu's en de boegschroef accu). Deze Mastervolt zorgt ervoor dat boegschroefaccu altijd op spanning blijft en dus de service accu's leeg kan trekken?? 

Inmiddels de mastervolt laten vervangen door een Citrix relais (zelfde als die zich bevindt tussen de service accu's en de startaccu met lekstroom van 0.004 ampere. 

Heeft iemand van jullie dezelfde problemen gehad met de service accu's in een Hanse 385? en kan iemand mij vertellen wat de functie was van die Mastervolt Magic 12/12-20? Zou wel nog zinvol zijn als deze zich bevond tussen service en startaccu.

Ad Braam; Earwen

         


   
Citeren
Deel: