Een volle zaal tijdens de ALV van 8 april 2008

Maar liefst vele tientallen leden wisten dinsdagavond 8 april de weg te vinden naar het clubhuis van de watersportvereniging Naarden, het clubhuis dat zo langzamerhand ook een beetje ‘eigen’ begint aan te voelen voor de Nederlandse Hanse Club.
Eerlijk is eerlijk, die leden zijn natuurlijk niet allemaal speciaal voor de ledenvergadering gekomen, maar vooral voor de lezing van Olaf Cox. Je moet tegenwoordig als bestuur wat uithalen om nog echt een ledenvergadering te kunnen houden.

Olaf Cox, schrijver van het boek, Ritme van de Oceaan (http://www.ritmevandeoceaan.nl) en vaarwijzer Zeeuwse Delta, is samen met zijn vrouw en dochtertje de wereld rond gezeild. Maar is niet zoals een ieder van ons met kleine stapjes begonnen. Tijdens deze avond doet Olaf hiervan versalg op een zeer geestige en informatieve manier. Aan de hand van een mooie presentatie met beeldmateriaal verteld hij zeer geamuseerd over zijn belevenissen als jongen jongen die met zijn eerste bootje en jeugdvriend naar de kanaaleilanden gaat. Dat er daarbij natuurlijk veel leermomenten voorbijkomen met hoogte en dieptepunten zal duidelijk zijn.
De voltallige ALV ‘hangt dan ook aan zijn lippen’ en moet met spijt constateren dat de tijd dan heel snel gaat en het voor jet het weet 11 uur is en een ieder weer huiswaarts moet keren.

Alv impressie 1
Alv impressie 2
Alv impressie 3