Hanse-weekend Noord – 2008. Groot succes!

Van 12 t/m 14 september werd het traditionele Hanse-weekend gehouden in Noord, om precies te zijn in Medemblik. Vrijdagavond verzamelden de eerste schepen al in de regen in de Pekelharinghaven, aan het graskantje aan de voet van het kasteel Radbout. Zaterdagochtend volgde de rest van de vloot van in totaal 9 schepen. Deelnemers waren:

  • de familie Marcel van der Teems met dochter in de 371 Boonoonoonoos
  • Marie Claire Erens en Tom Boot met de 312 Fifty-fifty
  • De familie Wilko Emmens met de nieuwe 400 Mona Lisa
  • Willem de Regt met familie en Belgische vrienden met de 371 Amigo 2, dit jaar nog opgehaald uit Duitsland
  • Hans van Rensen + vriend met de 341 Oase (mooie blauwe romp)
  • Angela en René Smeink met de 370 Windvlaag
  • De familie Meijer met de spiksplinternieuwe 350 Melandrea
  • De familie Anton Siedsma met dochter Annemieke in de 342 Kiaveri
  • Bas en Ingrid de Jong in de 342 Allewinde en in hun thuishaven

Aanvankelijk regende het flink en stond er een windwaarschuwing,dus werd er ’s ochtends nog koffiegedronken in het Regattacenter. Maar van daar zagen we het al opklaren en om 2 uur vertrok de vloot voor een rondje om het eiland. Er stond nog altijd een knoop of 16/17 Oostenwind en golven tot ruime een meter hoog. En met het zonnetje erbij waren dat prima omstandigheden om eens flink uit te halen. En dat deden we dan ook. De foto’s getuigen daarvan. Marcel van der Teems presteerde het om dwars door het eiland te varen, wij wisten niet dat dat mogelijk was, en volgens mij wist Marcel het zelf ook niet echt. Maar hij kwam ongedeerd aan de andere kant, wel natuurlijk een diskwalificatie rijker.

Een spannende strijd werd geleverd door de 342’s en de 341, uiteindelijk gewonnen door de voorzitter, die met gevaar voor eigen levens over de ondiepe Hop scheurde. Maar hij won en zo hoort dat ook.

Om een uur of half zes was iedereen weer in de haven en kon er geborreld worden. En van de borrel werd in één ruk doorgegaan met de barbecue. Er zijn er die het verschil niet gemerkt hebben. Tot in de late uurtjes was het heel gezellig daar op de Medemblikse wallekant, maar uiteindelijk keerde de rust terug.

Zelf stond ik zondagmorgen een beetje brak op, maar dat mocht de pret niet drukken want de voorzitter Anton Siedsma was jarig en trakteerde om 10.00 uur op koffie met koek. En toen was het al weer voorbij en vertrokken de Hanse’s één voor één naar de thuishaven of elders. Maar één ding was duidelijk: volgend jaar weer.

Zie ook de foto impressie