Interessante en gezellige Demodag in Workum oktober 2014

Zaterdag 11 oktober j.l. vond de Demodag plaats die we gezamenlijk met West Yachting hebben georganiseerd. En wat voor een dag! De opkomst overtrof met ca. 90 bezoekers (waarvan 47 clubleden) onze stoutste verwachtingen. Ondanks dat het voor velen natuurlijk een eind rijden is naar West Yachting in Workum, was het overgrote deel van de bezoekers present op het aanvangstijdstip van 10.30 uur. En na de opening door Bas de Jong als voorzitter van de vereniging gingen keurig om 10.45 uur de demonstraties en presentaties van start bij:

  • Holland Nautic met B&G-electronika
  • Lankhorst Taselaar met lieren en andere ‘hardware’
  • De Vries buiskappen
  • Henk Jan Watersport over motoren
  • Selden over masten en Furlex-rollers
  • Riwax over poetsen
  • De Lijnenspecialist met lijnen en splitsen
  • Sanders Polyester Werk

De deelnemende bedrijven hadden er echt werk van gemaakt om zo goed mogelijk voor de dag te komen en hadden zelfs speciale dagaanbiedingen in petto. Daarbij hadden Klaas Mollema en Gert Sonsma van West Yachting er voor gezorgd dat de locatie er uitstekend verzorgd uitzag en dat er koffie met suikerbrood was bij de ontvangst en voor de lunch erwtensoep en luxe broodjes, opdat er geen hongerklop kon ontstaan die bezoekers zou doen afhaken.

Speciaal voor de club was natuurlijk de bijdrage van Richard Everdij over lange afstand- en wedstrijdzeilen. We wisten niet dat we zo’n deskundige, ervaren en enthousiasmerende spreker in de geledingen hadden. Richard heeft continu een ‘volle bak’ aan toehoorders beziggehouden van de morgen tot aan het einde van de dag. En kreeg alleen maar enthousiaste en lovende reacties. Chapeau!

Richard Everdij

Maar goed, ook de andere demonstraties hadden niet over belangstelling te klagen en dat deden ze dus ook niet. Dat gold zeker ook voor de lezing van Dirk Jan Agter, de regiomanager Benelux van de Hanse Group. Voor een volle zaal gaf hij uitleg over de geschiedenis van de Hanse Group, over het merkenbeleid, over de productieaantallen en over de ontwikkeling van de werf zelf. Niet gek dus dat na afloop zich reeds vele belangstellenden meldden voor een bezoek aan de werf in Greifswald in november.

Dirk Jan Agter

Onze Demodag was dus bijzonder geslaagd, zelfs zodanig dat enkele bedrijven ons vroegen om zoiets jaarlijks te organiseren. Dat is wellicht wat veel van het goede, maar dat de Demodag in de toekomst voor herhaling vatbaar is, dat is zeker.

Zie voor meer foto’s van de Demodag verder op onze website.