De Hanseclub in de Delta Lloyd 24 uurs Zeilrace 2014

Aan de 50e editie van de 24 Uurs Zeilrace op 22 en 23 augustus j.l. deden in totaal 551 boten mee, waarvan er 478 reglementair de finish in Medemblik bereikten. Daaronder,voor zover ik het kon zien, 10 Hanse’s, waaronder 4 van clubleden. Hieronder de resultaten van onze leden.

De beste was, en gezien zijn enorme inzet en gedrevenheid wellicht ook wel voorspelbaar, onze eigen penningmeester Nico Hoek met zijn vaste team op de Hanse 370e ‘Celox’ . Nico startte in Enkhuizen-Noord en zeilde vooral op het noordelijke deel van het IJsselmeer. Daar bleek de meeste wind te zijn. Zijn team zeilde 132,61 mijl bij elkaar, voorwaar een mooie prestatie.

Ook de ‘Prontoporos’ van Elmer en Ingrid Koning, een Hanse 370, zeilde vanuit Medemblik een mooi aantal mijlen bij elkaar, 116,72 in totaal.

De ‘Blue Wave’, de Hanse 342 van Hendri en Rieneke Beekman werd door hun zoon Niek met zijn vrienden gezeild. Vanuit Volendam kwamen zij tot het respectabele aantal van 104,78 mijl. Een videoverslag van de tocht van de Blue wave staat op onze site.

En tenslotte werd de 371 ‘BooNooNooNoos’ van Marcel van der Teems gezeild (zonder genaker e.d.) door een compleet clubteam met aan boord naast Marcel, Willem de Regt, Ben Tolstra en ondergetekende. Ondanks deze sterke bezetting werd vanuit Enkhuizen Zuid het beperkte aantal van 100,18 mijl afgelegd. Veel windstiltes vielen ons ten deel. Maar zoals Willem de Regt opmerkte, er werd des te meer genoten van de extreme en bijzondere natuurverschijnselen die deze tocht kenmerkte.

Bas de Jong