Nederlandse Hanseclub

{date}

Beste ,

Hierbij de nieuwsbrief van november. Met als eerste punt: de aankondiging van de algemene ledenvergadering op 26 november. Verder verslagen, nieuws en tips. Na zo'n lange prachtige zomer met veel mooie kansen voor heleboel zeilgenot maken we ons weer op voor de herfst en winter.

Inhoud:

  • Algemene ledenvergadering 26 november.
  • West Yachting nieuws.
  • Verslag Hanse weekend regio Zuid.
  • Ingezonden stukje: Hiswa.
  • Lekker eten langs het water. Diner-bon te winnen.
  • Hanse Vaarseizoen Wedstrijd.
  • Welkom nieuwe leden.
  • Tip.

ALGEMENE LEDEN VERGADERING OP ZATERDAG 26 NOVEMBER TE BUNNIK

Op zaterdag 26 november vindt de algemene ledenvergadering plaats te Bunnik. Tevens twee uitreikingen: de prijs aan de winnaar van de Hanse zomerwedstrijd 2022 en de Diner-bon.

Adres: Fort bij Vechten, Achterdijk 12, 3981 HB, Bunnik (fortvechten.nl). Uitrijkaart voor het parkeerterrein wordt door NHC verzorgd.

 

Het programma is als volgt:

 

10:30 inloop, ontvangst met koffie/thee 

11:00 start vergadering

12:30 lunch

13:15 rondleiding fort ca. 60 min.

14:15 spreker Cynthia van Hest (2x 45 min.)

16:15 borrel

17:00 einde programma

 

De vergadering is gratis, voor het middagprogramma vanaf de lunch wordt een eigen bijdrage van 10 euro gevraagd. Inschrijven voor middag programma pas definitief na betaling.

Inschrijven kan via de website via deze link, ten laatste op vrijdag 18 november !!! Misschien gelijk doen, dan kan u het niet vergeten.

Over Cynthia van Hest: we hebben Cynthia uitgenodigd omdat ze een prachtig verhaal te vertellen heeft over haar 10 jaar durende zeiltocht met haar zeiljacht Liberty C. Ze vertrok oorspronkelijk voor 1 jaar en bleef 10 jaar weg..... Ze ontdekte dat een zeilend bestaan voor haar een droom was die werkelijkheid werd. Dit verhaal en haar plannen voor de toekomst, wil ze graag met ons delen op deze middag.

WEST YACHTING NIEUWS

Verheugd kunnen we jullie mededelen dat West Yachting een vernieuwde website heeft met eye-catcher de Bold and Briljant 510 - zie ook hieronder:

Makkelijk varen en snel cruisen met een nieuwe spectaculaire look: de wereldberoemde ontwerpstudio Berret-Racoupeau heeft alles uit de kast gehaald wat mogelijk is op een jacht van 50 voet: royale ruimte op én onder dek, een hoge rompsnelheid en uitzonderlijk comfort aan boord. Natuurlijk was de Hanse 510 ook te bewonderen op de Salon Náutico Internacional bootshow van 12 tot 16 oktober in Barcelona. 

Prestaties en vaargemak: Typisch Hanse

Met haar innovatieve moderne rompontwerp is de Hanse 510 een oogstrelende verschijning. De opvallende negatieve boegsteven houdt het dek aangenaam droog, zelfs in golven. De slanke waterlijn en perfect geplaatste graatranden zorgen voor de best mogelijke waterafvoer, maximaal drijfvermogen en minimale waterweerstand. Dit alles zorgt voor prestaties en vaargemak die typisch zijn voor Hanse.

  A Whole New Dimension Ontdek het verder op de website van West Yachting te Workum: website west yachting

VERSLAG HANSE WEEKEND REGIO ZUID

-  door Arie en Marianne de Vries -

Op zaterdagochtend 27 augustus arriveerden we om 10:00 uur met de auto bij het piepkleine dorp “de Heen” aan de Steenbergse vliet, waar in de grote jachthaven “de Schapenput” het ontvangstcomité ons de weg naar de koffie en taart locatie wees. Vrijdag waren de boten afgemeerd die meededen aan het weekend en we maakten kennis met nieuwe leden. Buiten ons waren er nog twee boten die uit regio Noord (via de Noordzee) waren gekomen om regio Noord en Zuid te verbroederen. 

Te voet naar “het Bakhuys” een klein bakkerijmuseum, waar vrijwilligers ambachtelijk brood aan het bakken waren. Buiten was een houtsnijder/beeldhouwer aan het werk. Na een lunch met o.a. streekgerechten, hadden we even de tijd om elkaars boot te bekijken. Verder met de fiets naar de Dintelse Gorzen, waar de “Schotse Hooglanders” vrij rondliepen en wij toch maar voor de zekerheid een ommetje door het hoge gras voor maakten. 

's Avonds een gezellige barbecue in het zonnetje, voor de Kota (hut), op de heuvel in de jachthaven. Na even te zijn weggeweest dachten we dat iedereen teruggegaan was naar zijn boot, wat bleekt de Kota was geluidsdicht, maar allen zaten gezellig binnen te babbelen.

Na een kop koffie op zondag gingen de boten weer richting huis, waar die uit regio Noord nog wel even mee bezig waren. Hun terugreis zou via de staande mastroute verlopen, omdat de Haringvlietbrug gestremd was.

Het was een heel gezellig en goed verzorgd weekend. Aan alles was gedacht. Veel dank aan Evenementencommissie Zuid voor de goede organisatie.

HISWA BEZOCHT OP 1 SEPTEMBER

- ingezonden stukje -

Op uitnodiging van West Yachting konden Hanse Clubleden met gratis toegangskaart de Hiswa bezoeken. We hebben de nieuwe Hanseboten bekeken, ze lagen er prachtig bij en tot onze verbazing lag er zelfs een motorboot naast de Hansestand “de Rijck 280”. Door het mooie weer konden we gemakkelijk de hele dag buiten al het handigs en moois bewonderen wat er aangeboden werd. We hebben rondgelopen langs andere stands om ideeën op te doen voor vernieuwing of boot verbetering.

Na sluitingstijd was er een goed verzorgde borrel georganiseerd door West Yachting bij hun stand voor Hanse Clubleden. We genoten van een drankje, lekkere hapjes en het contact met de Hanseleden die daar aanwezig waren.

Hierbij willen wij het hele team van West Yachting hartelijk bedanken voor dit initiatief en hun gastvrijheid.

LEKKER ETEN LANGS HET WATER

Ondertussen kennen jullie deze rubriek al. Jullie zenden aan te raden eetgelegenheden in, die nabij aanlegplaatsen liggen, en het bestuur verloot een Diner-Bon t.w.v. 50 euro onder de inzenders tijdens de najaarsvergadering. Nu is die vergadering al komende 26 november en jullie kunnen nog t/m zondag 20 november uw tips insturen naar: voorzitter@hanseclub.nl

Hieronder nog enkele inzendingen van Annet van Assenbergh en Hans van Leeuwen:

 

Medemblik, Portugees Restaurant, Costas

Volendam, bij Smit-Bokkum

Muiden, bij Graaf Floris

Kampen, De Eetkamer De Tijd

 

En deze keer speciale aandacht voor:     

DE ROSMOLEN, WILLEMSTAD (www.rosmolen.nl) Voorstraat 65, 4797BE Willemstad. 

- door Hans van Leeuwen -

De Rosmolen ligt niet direct aan het water maar het is het wandelingetje zeker waard! Het ligt aan het einde van de Voorstraat en het is daardoor wat rustiger dan bij de haven. Er is een flink terras, ook voor koffie, thee, bier of om buiten te eten als het goed weer is. Maar binnen is het ook goed toeven: flink wat ruimte op de begane grond en ook op de eerste verdieping. De inrichting is donker, rustig en daardoor prettig. Kijk voor een impressie even op de website.

We zijn hier terechtgekomen na een inspectie van verschillende restaurants in Willemstad en hebben daarbij met name op de viskaart gelet. Die is behoorlijk uitgebreid, zeker als je kreeft en oesters daar ook even onder schaart. De gekozen gerechten zijn mooi opgemaakt en smaken voortreffelijk. Omdat de meesten van ons vijven kleine eters zijn was er maar één voorgerecht, een tataki van tonijn (tonijn met soja sesamsaus, sesamzaadjes, bosui, salade krokante groenten), verrukkelijk.

De kaart biedt naast de bekende keuzes ook de mogelijkheid zelf een proeverijtje samen te stellen, waarbij drie gerechtjes de omvang van één volledig nagerecht hebben. En daardoor ook hier volop keuze voor de kleinere eters, echt een vondst. Natuurlijk is één klein nagerechtje met espresso ook een prima mogelijkheid

WELKOM NIEUWE LEDEN:

Jürgen Burghardt ligt met zijn Hanse 341,"why worry" in Stavoren.

Tjerk Richardson ligt met zijn Hanse 458, "Sjans" in Monnickendam.

Maarten Kuipers  ligt met zijn Hanse 350, "Rosie" in Muiderzand.

Peter de Vaal ligt met zijn Hanse 371, "Atalanta" in Port Zelande.

Susanne de Wit ligt met haar Hanse 411, "Groot Genoeg+" in Stavoren.

Allen, namens de hele Hanse club, een hartelijk welkom!

TIP   TIP   TIP   TIP   TIP  

Voor degenen die het nog niet weten: Er bestaat een forum op onze website !!

Leuk voor vragen en weetjes over van alles wat interessant is voor de Hanse Club. Dit platform is voor leden, door leden. Als u uw wetenswaardigheden voor u zelf houdt, dan heeft verder er niemand wat aan 😉. Tevens moet u niet schromen om een relevante vraag te stellen. Weet u niet hoe het werkt? Rainier de Groot wil graag een kleine uitleg doen op de algemene ledenvergadering. Mooie combinatie met een leuk uitje in Bunnik. Help ons om ons forum interessant te maken. Dank jullie wel.

Bekijk uw gegevens   |   Toon online