Nederlandse Hanseclub

NHC wimpel Informatie van de webmaster

Informatie

Deze pagina informeert u met zaken van de webmaster en over het aanleveren van materiaal.

 

Een website is constant in beweging en er wordt altijd aan gewerkt.....   Werk aan de weg

Hierbij wil ik u informeren hoe u kunt bijdragen aan een zo'n actueel en informatief mogelijke site. Een site waar we als Hanse Club leden trots op kunnen zijn de de wimpel met fier voeren.

De webmaster draagt er zorg voor dat de informatie die U aanlevert zo goed en snel als mogelijk op de site wordt geplaatst. De webmaster zelf is niet de auteur van de teksten op de site, slechts een intermediair. De webmaster zal vaak nog wel kijken of de tekst en eventuele opmaak goed overkomen op de site, maar bemoeit zich in het algemeen niet met de inhoud. Daarvoor bent u verantwoordelijk.
Zorgt u er daarom voor dat de informatie actueel is en blijft, informeer de webmaster wanneer dit niet meer zo is. En help mee aan het in stand houden van een voor de (potentiële) leden aantrekkelijke site door het aanleveren van kopij.

Hoe kunt u kopij aanleveren?
Wanneer het om kleine mutaties op bestaande pagina's gaat kunt u dat doen per e-mail naar: . Vermeldt dan duidelijk om welke pagina het gaat. Geef hierbij ook de titel bovenaan de pagina op. En natuurlijk de te wijzigen tekst (oude en nieuwe).

Grote wijzigingen:
Wanneer het om grote wijzigingen of nieuwe pagina's gaat kunt u deze als Word bestand aanleveren. Heeft u er plaatjes in? Lever die dan ook los mee.
Natuurlijk mag u indien u over een HTML opmaak programma beschikt de informatie ook als HTML pagina('s) aanleveren.

Integrale documenten:
Ook is het mogelijk dat u informatie aanlevert die als op te vragen (downloaden) document op de site moet worden geplaatst. Het zogeheten pdf (portable document) formaat is daarvoor het meeste geschikt. Kunt u het zelf niet omzetten? Dan kan de webmaster dat voor u doen. Materiaal aanleveren als Word document is ook een mogelijkheid. Wanneer u andere bestandstypen wilt aanleveren, overleg dat eventueel eerst. Realiseer u dat niet iedereen de beschikking heeft of kan werken met alle programma's zoals Excel en Powerpoint. Overigens kunnen de laatste ook als HTML op de site worden gepubliceerd!
Bij voorkeur plaatsen we dus informatie als HTML. Voor het overige moet de gebruiker dit immers eerst downloaden en een geschikt programma hebben. Al zijn er ook situaties denkbaar dat u toch daarvoor kiest.

Beeldmateriaal:Camera
Heeft u foto's of afbeeldingen? Lever deze dan altijd ook los mee met uw tekst. Houdt met name foto's klein. Voor de fotogalerij wordt een formaat van ongeveer 300x400 (of 400x300) pixels aangehouden. Reken bij  een pagina met tekst op een kwart of minder hiervan! Kunt u ze zelf niet verkleinen? De webmaster helpt u.... maar let er met het verzenden wel op dat u niet teveel foto's in een e-mailtje tegelijk verstuurt. Niet alle mailsystemen kunnen een e-mailtje afhandelen met daarin 10 foto's uit uw camera..... Geen digitale foto's? Neem contact op met de .

En voor het overige.... Hand